2021-09-26 86 瀏覽
心血來潮想食餃子,於是山長水遠由屯元天揸車出旺角,就係為左食甜記餃子。點知夜晚8:45pm仲係咁受歡迎😢有7pair客人等位。加上我地又肚餓,唯有轉場去對面既天園餃子。天園冇人等位可以直接入座,落單scan QR code。隔離枱個叔叔scan極都落唔到單,同侍應講左3次先有人理佢,幫佢人手落單🤔冇服務可言。唔明點解有個好評會話佢服務好☹️叫左酸辣湯,一上枱已經係室温。唔熱不特至,仲要唔暖,正常應該有個煲煮好keep住保温架咩?💩 雙拼餃子,叫左番茄蛋同韮菜豬肉,2款都可以錯,俾左西洋菜素餃同胡椒豬肉😐費事浪費食物所以冇叫佢收走💔雞肉卷真係大伏💩侍應話冇曬花生同青瓜,問我地介唔介意。唔介意唔等於d雞卷可以未融雪就拎出黎架嘛🌝咬落第一啖竟然係脆脆地既雪霜⛄❄️煎餃算最正常,雖然餃子偏細粒餡料又少。起碼煎完出黎真係熱。平時都好撐黃,好少會俾負評。今次真係好唔開心💔甜記萬歲,我以後會乖乖地排隊😩

煎餃算最正常,雖然餃子偏細粒餡料又少。起碼煎完出黎真係熱。