2022-09-17
人生第一次寫食評 就貢獻咗俾你啦tanuki cafe~搬左去土瓜灣住,然後經常lunch經過見到呢間好似幾好chill嘅cafe,所以今日星期六就同女朋友試下~中伏。沒錯,間cafe好似環境不錯,但係啲嘢食係劣食。係垃圾。叫咗個照燒雞扒蕎麥麵同照燒牛肉野菜花飯。1)照燒雞扒蕎麥麵蕎麥麵上到黎係一pat嘢咁要慢慢用筷子將麵條拆散。啲雞扒賣相已經麻麻,上到黎是暖的。最重要嘅係味道同口感真係都不如seven啲微波爐雞扒。真係冇誇張,唔信你可以去試。呢盤嘢要100蚊,真係頂癮。2)照燒牛肉野菜花飯首先本人真係冇食過野菜花飯,第一次試。點知又係一patpat同埋感覺有點似廚餘,味道就似擺左好耐嘅菜翻叮咁😐。我未食過所以唔知係咪正常,但係真心唔好食。碗飯d牛肉都係一patpat!同埋好似壞壞地。。。好q恐怖。份照燒雞扒我都食左兩舊先唔食。呢份啲牛肉我試左一細塊我就停左。嘢飲我叫咗杯抹茶lemonade。還好!終於有樣嘢係還好!懷疑呢間嘢可能係得嘢飲ok。環境同服務其他嘢正常。總結呢間tanuki coffee連普通都算唔上。唔會建議朋友去。其實呢間商場有好多好多其他餐廳同cafe,求其一間都好好
中伏。
沒錯,間cafe好似環境不錯,但係啲嘢食係劣食。係垃圾。
叫咗個照燒雞扒蕎麥麵同照燒牛肉野菜花飯。
1)照燒雞扒蕎麥麵
2)照燒牛肉野菜花飯
環境同服務其他嘢正常。
總結
呢間tanuki coffee連普通都算唔上。唔會建議朋友去。其實呢間商場有好多好多其他餐廳同cafe,求其一間都好好多。大家可以行一轉睇下有冇心水。