2021-12-07
久違嘅日本菜➖古今二🇯🇵晚餐時段7點幾去到都幾多人下 我諗星期五六日應該都會幾full🤣發現呢間餐廳超多菜式 睇左餐牌好耐先決定到食咩〰️金龍卷 $88上面有三文魚 好新鮮 唔會太肥 炸蝦蝦肉新鮮 〰️搖滾樂 $92入面有芝士同天婦羅 兩者好match 加埋鰻魚 口感好豐富 唔點豉油都可以 兩款卷物賣相影相都好靚 〰️豚肉泡菜鍋 $98冬天好啱叫個鍋嚟食下 暖笠笠好舒服 佢仲有好多其他鍋揀 呢個泡菜鍋比想像中辣 不過味道好好 湯底係好濃郁嘅泡菜味 豚肉同其他配料就正正常常 〰️日式麻醬秋葵豆腐沙律 $75沙律好大碗 夠三個人食!豆腐勁滑 配埋麻醬好夾 〰️葱牛卷 $58愛葱人士最愛 外層肥牛片包住勁多葱 牛肉肥瘦適中 配埋甜甜地嘅燒汁好食👅〰️冬菇串燒 $25每次去親日式餐廳或者居酒居都好中意叫串燒食 但因為今次無叫到酒 所以淨係叫左一款串燒 有四粒冬菇都幾大粒下 燒得啱啱好 好juicy 日式餐廳嚟講性價比都唔錯兩個人埋單唔洗五百 地理位置係觀塘地鐵行出去一分鐘就到 好大可能會再翻兜😀💰 $480 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_觀塘
〰️金龍卷 $88
上面有三文魚 好新鮮 唔會太肥 炸蝦蝦肉新鮮
〰️搖滾樂 $92
〰️豚肉泡菜鍋 $98
〰️日式麻醬秋葵豆腐沙律 $75
沙律好大碗 夠三個人食!豆腐勁滑 配埋麻醬好夾
〰️葱牛卷 $58
〰️冬菇串燒 $25
💰 $480 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️