2021-02-04 1114 瀏覽
我其實係第一次寫食評, 因為真係太差, 今天的午餐 order 咗匯豐咭推出嘅美國穀飼斧頭豬扒2人套餐, 首先嚟指定麵包, 之後就餐湯, 但唔熱且面層多油, 然後就係沙律, 不過份沙律就好似將其他客食剩嘅沙律撈埋一齊咁, 話明2人套餐, 又冇碟喺枱, 要叫服務員攞至比, 仲要比面色我哋睇, 跟住嚟海鮮意粉, 侍應只放在枱邊就走咗, 呢度菜叫做煮得好啲, 之後見到主角 - 穀飼斧頭豬扒, 外觀都唔錯, 但一切開就失望, 成塊豬扒熟晒, 我哋叫7-8成, 咁我哋以為外圍有可能熟晒, 可能中間會好啲, 再切都係失望, 跟住同門口同事講, 但佢仲話有小小粉紅就係啱 我即時比碟上嘅豬扒佢睇, 全白色且鞋, 佢至肯叫經理過來, 但仍然冇講一聲唔好意思或對唔住等禮貌語, 經理過嚟後都話係熟晒, 都同我哋講唔好意思後, 就見議我哋可 order 另外嘢食, 因煮豬扒會比較耐啲, 於是就 order 另一個 set, 豬助骨配烤雞套餐, 嚟之前侍應將我哋啲污糟碟收咗, 換2隻乾淨碟及用回我哋用過的刀义, 但就收了我朋友的刀, 以為會比回我哋, 怎知又係要問佢攞至有 又係要睇面色!有刀义後就食烤雞, 點知
又係要睇面色!有刀义後就食烤雞, 點知又係失望, 啲肉又梅又冇味
至於豬助骨就烚過籠, 又冇味又鞋
唔係有汁就代表好味;除食物外, 服務都好差勁, 侍應不留意客人, 上菜及比嘢客人時都黑面, 咁客人為何要睇侍應的面色?
點解一間原本有好好嘅食物及有好好服務嘅餐廳會變成咁差, 究竟現代的飲食從業員是否有用心嚟做嘢!希望管理層可注意吓, 不止係呢間分店, 我都去過其他分店食, 一樣都有類似情况出現!
我諗暫時都未必再去食嘢, 因為已經有好幾次失望
2021-02-04
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠