2023-08-09 478 瀏覽
吳留手居酒屋,位於銅鑼灣,非常方便既地利位置,舖面好靚好優雅✨主打居酒屋食物,刺身、壽司、大量串燒等,仲有唔少清酒既選擇,介紹都算好詳細,差唔多枱枱都有叫酒🍶真係居酒屋,我都叫返杯三得利啤酒(白啤)夏天啱晒🤣餐具擺設好靚,忍唔住影低左,我好少會讚餐具都要提就知真係精緻🍴🖖🏻前菜,好靚既賣相,兩款漬物青瓜芽菜,味道都唔錯,幾開胃,加埋煮牛舌,少少胡椒味比平時常見既汁煮特別😋刺身時間,超級靚既擺盤,蟹膏帶子刺身,好特別既配搭,淡鮮既帶子配濃味既蟹膏加少少檸檬味,好有層次既鮮味,正😆三文魚刺身(三切),切法都係有心思,厚身既三文魚,相當鮮味👍🏻居酒屋點可以唔食日本串燒呢,淺嘗兩串,個擺盤靚到…絶對係最特別既串燒賣相沒有之一🌟自家製免治雞肉丸,加埋日本生雞蛋,感覺做丸狀更加滑,調味好好味😛厚牛舌芯,鹽燒,我見過最厚既牛厚,外面超濃焦香,鹽味好夠整體勁濃味,好正🤤鯛魚湯烏冬,望落好清,烏冬口感唔錯,鯛魚湯奶白色好有魚味😙整體來講酒又正、刺身又鮮、串燒又好味、材料又高質😳最難得係份心思,係服務、擺盤同食物細節上完全呈現到💯難得既極優質居酒居🎌
吳留手居酒屋,位於銅鑼灣,非常方便既地利位置,舖面好靚好優雅✨主打居酒屋食物,刺身壽司、大量串燒等,仲有唔少清酒既選擇,介紹都算好詳細,差唔多枱枱都有叫酒🍶真係居酒屋,我都叫返杯三得利啤酒(白啤)夏天啱晒🤣餐具擺設好靚,忍唔住影低左,我好少會讚餐具都要提就知真係精緻🍴🖖🏻

三得利啤酒(白啤)

前菜

刺身

三文魚刺身

蟹膏帶子刺身

燒厚牛舌芯

自家製免治雞肉丸

鯛魚湯烏冬

三得利啤酒(白啤)
前菜
刺身