2022-10-24
男友人RK約老公同我喺大前日21-10-2022 (Fri)晚嚟呢間慶生,由於太遲book,所以book唔到7點嗰場,而book9點,我哋三個未夠鐘就到咗,照上去睇睇先,啱啱有一張卡位執好咗,我哋就可以入座喇.店員亦即刻自己放低幾碟唔同部位嘅黑樺牛牛肉同火焰海鮮,又即蓋上蓋燒海鮮.而我哋一早揀定芝士豆乳湯,好香豆乳味,亦有芝士拉絲.我哋開動喇,肩胛梅花同上肩胛肉嘅肉味較淡;特上霜降小排牛味就明顯啲.之後又有黑樺牧場精選層架送上,食咗多款牛後,都飽飽滯滯喇,因為牛油好夠.而火焰海鮮呢?都係食蝦同元貝嘅鮮味,冇問題.之後我哋都自己落單要牛胸爽,呢個口感較腍.亦有要腐竹,金菇同牛筋,全部都唔大件同唔大份,都正常冇問題.而稻庭烏冬都好食嘅.之後又見到千本筋,於是都要埋,呢個有筋嘅位置較煙韌.然後RK都order兩個小食:麻辣魷魚心同麻辣雞軟骨.麻辣魷魚心爽口冇味,個汁好似大陸汁味,難食.麻辣雞軟骨唔脆,唔辣但有啲怪.而嘢飲呢,我哋飲咗菠蘿烏龍茶,茉莉花茶,四季春青茶同蜂蜜柑桔紅茶.茉莉花茶同四季春青茶味道清清地,好味,不過我就鍾意四季春多啲.而蜂蜜柑橘紅茶呢,有柑橘嘅果肉同少少澀,係正常吧.甜
店員亦即刻自己放低幾碟唔同部位嘅黑樺牛牛肉同火焰海鮮, 又即蓋上蓋燒海鮮. 而我哋一早揀定芝士豆乳湯,
我哋開動喇,肩胛梅花同上肩胛肉嘅肉味較淡;特上霜降小排牛味就明顯啲. 之後又有黑樺牧場精選層架送上, 食咗多款牛後,都飽飽滯滯喇,因為牛油好夠.
而火焰海鮮呢? 都係食蝦同元貝嘅鮮味,冇問題.
之後我哋都自己落單 要牛胸爽, 呢個口感較腍.
亦有要腐竹,金菇同牛筋, 全部都唔大件同唔大份,都正常冇問題. 而稻庭烏冬都好食嘅.
之後又見到千本筋, 於是都要埋,呢個有筋嘅位置較煙韌.
然後RK都order兩個小食:麻辣魷魚心同麻辣雞軟骨. 麻辣魷魚心爽口冇味,個汁好似大陸汁味,難食.
麻辣雞軟骨唔脆,唔辣但有啲怪.
而嘢飲呢,我哋飲咗菠蘿烏龍茶,茉莉花茶,四季春青茶
而蜂蜜柑橘紅茶呢,有柑橘嘅果肉同少少澀,係正常吧.
甜品呢?呢喥嘅甜品有椰子,芝麻同芒果味雪糕;雪條係紫米露,紫糯米仍有啲煙韌,味道又對版,我覺得唔錯.
而沙冰呢,原來就只有荔枝味乳酪沙冰,
味道係4.6分
服務:
我哋入去時,店員會即帶我哋遊花園,講俾客知有暖水,甜品,裝沙冰同甜品嘅杯,罐裝,樽裝飲品.然後就入座.
環境:
好光猛舒適.