2016-10-07
其實尼間分店開左好耐,不過lunch time就冇咩人,好岩成大班朋友去食,因為夠靜可以傾計,仲可以多d人share,因為份量真係好多!是次5個人叫左4人餐,可以㨂4款年糕,咁就叫左芝士、牛肉、海鮮同埋部隊鍋年糕,個鍋一黎到真係大到嚇一跳,睇圖可以對比到佢同罐野飲既分別有幾大!好足料,不過d年糕唔夠軟,可能因為個鍋太大,火加唔夠分佈平均。除左年糕,仲有小食、2款麵,小食㨂左紫菜卷,係一舊紫菜包住d粉絲,面頭查左d炸漿,因為冇咩特別,所以冇up到相。個餐仲包左個炒飯,可以加10蚊轉芝士炒飯,反正都係肥,咁就唔好俾佢停,緊係㨂芝士炒飯啦!d芝士多到不得了,好似蜘蛛網咁!個飯仲有d粟米同紫菜,仲有d甜甜地既醬汁,好肥呀!飽到不得了,5個人都食唔晒個4人餐我地仲叫多左個炭烤豬肉紫菜包飯,貪佢係店鋪top 1, 個卷真係好大,目測直徑有8-10cm,,一碟有成十幾件,68蚊真係抵!個卷既炭烤味係咁d豬肉個道黎,舊肉真係好炭燒味!而且好足料,每舊都包得好實,真係值得一試!