2022-10-02
聽講旺角最近新開左一間可以一邊火鍋🍲一邊燒烤,仲送雞煲、刺身拼盤及海鮮盤既任飲飲任食舖頭🤩🤩我呢個乜都想食既人,梗係要即刻親身去試下啦😍😍去到發現原來而家訂座,四人同行,一人免費😱我哋六點幾去到,上到去原來都幾多人,好彩book左位🤭🤭佢哋既地方好大,燈光明亮又充足,枱與枱之間空間感又夠👍而且仲有唔少卡位坐,整體環境好舒服☺️一坐低,店員就已經預備QR code俾你自助落單☺️先點雞煲同火鍋湯底,之後就揀其他配料🤭因為我哋都唔係好食得辣,所以我地嘅雞煲點左小辣👍味道香辣惹味,雞肉都算嫩滑,任食既質素真係好唔錯🥰如果唔夠喉,仲可以再點,真係超化算😍😍至於火鍋我哋叫咗桃膠蟲草花花膠湯底,因為只係見到個名已經feel到骨膠原滿滿🥰🥰💯佢哋既材料仲要勁足料,大大粒嘅桃膠同花膠,一啲都唔Hea👍落完單,首先送上一碟刺身,都有好幾款再黎就係牛肉,質素真係好掂海鮮拼盤,有新鮮鮑魚我俾佢既牛及海鮮拼盤吸引住😻😻好似係出面高質既火鍋靚料🤤🤤鮑魚勁新鮮,至於牛肉入口超香牛味,千舌都好正😍🤤火鍋料基本上大家平時食既都有齊曬,樣樣都好新鮮,唯一要再講嘅佢哋有手打牛肉丸,真係真材實料👍蝦滑及墨魚滑都好彈牙😋😋仲有B
佢哋既材料仲要勁足料,大大粒嘅桃膠同花膠,一啲都唔Hea👍
落完單,首先送上一碟刺身,都有好幾款 再黎就係牛肉,質素真係好掂 海鮮拼盤,有新鮮鮑魚 我俾佢既牛及海鮮拼盤吸引住😻😻
火鍋料基本上大家平時食既都有齊曬,樣樣都好新鮮,唯一要再講嘅佢哋有手打牛肉丸,真係真材實料👍蝦滑及墨魚滑都好彈牙😋😋 仲有BBQ
佢地仲有啲餐前小食可以任點,例如雞軟骨、中華沙律、泰式鳳爪等等…
至於甜品及飲品方面,有Movin pick雪糕、多款雪條;飲品都係有幾款選擇,我最欣賞佢哋嘅自家製飲品,不過數量較少,當晚飲完一杯之後就沒有了⋯⋯🥲如果數量增加就更加好👍
整體評價:性價比好高👍好適合約朋友聚會,地點又方便易搵🥰🥰絕對可以再encore
📌 喜亭軒 (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓