2022-11-10 869 瀏覽
呢排轉天氣開始凍,突然好想食火鍋就揀咗滿粥。入到去侍應介紹兩款套餐,一款係跟蟹,另一款貴少少就跟龍蝦,大概$300左右首先上菜上咗每人半隻龍蝦,聖子、魚片、鮑魚。每一款都好新鮮好彈牙,隻龍蝦可以話係喺香港食過數一數二嘅咁新鮮!另外鮑魚都好出色。之後配菜仲有粟米南瓜同芋頭。南瓜同芋頭係等佢煲到淋哂,溶係個湯底度😋門口寫住任食基圍蝦,但係入到去就話得返幾隻,所以就有啲失望。不過啲蝦真係好新鮮,見到佢哋係個碗裏面,隻腳仲會郁吓郁吓。之後就有一碟蜆,沙白煮完之後好肥好多汁。最後就上埋幾款自選配菜,當中我覺得牛筋丸係必點嘅。食晒咁多餸之後已經好飽,最後就上埋個粥撈喺頭先個湯底到,成個人都好滿足,我飽到個粥食唔晒!
呢排轉天氣開始凍,突然好想食火鍋就揀咗滿粥。