2022-12-28
💐🎍荷華庭園景餐廳 @lotuscourtyard 💕唔知大家聖誕節去咗邊度食好嘢呢😚 我同男朋友就喺平安夜夜晚去咗位於大埔林村嘅人氣園林餐廳食浪漫燭光晚餐🤭 呢間餐廳超大,佢有過萬呎園林庭園,分咗室內同室外嘅座位,園林風好有古典氣息,好浪漫🥰 餐廳仲有錦鯉魚池、荷花池、噴泉,沿路種滿盆栽,男女都即心心眼喇😍 值得一提係呢度啲侍應都非常helpful,嚟食嘢真係有賓至如歸嘅感覺㗎😚🌮 香燒芝士墨西哥薄餅 ($138)呢個薄餅可以選擇煙肉、雞肉或雜菜,我哋就揀咗煙肉,香脆嘅薄餅加埋拉絲嘅芝士煙肉超好食🤤 仲配有兩種醬料沾添㗎~🐣 檸檬蜜糖雞翼($98/10隻)雞翼炸得超香脆!仲加咗檸檬蜜糖,更香之餘仲更加甜蜜🥰 雞翼仲係單骨嘅添,食起上嚟都好方便☺️🐮 牛小排 ($428/12oz)!牛小排巨好食!大推薦!我哋叫咗五成熟嘅牛小排,軟腍度適中,邊位燒得香脆可口,仲配有紅酒汁同芥末醬可以沾🥰 呢外仲有啲薯蓉同配菜,薯蓉都好軟腍好creamy,好好食😋!🦐 青醬虎蝦闊條麵 ($188)兩隻虎蝦超大隻😍 仲好細心咁切開咗個殼嘅,食落非常方便😋 寬條麵煙煙韌韌又掛汁,好滋味💕🌋 焗火焰雪山 ($12
呢個薄餅可以選擇煙肉、雞肉或雜菜,我哋就揀咗煙肉,香脆嘅薄餅加埋拉絲嘅芝士煙肉超好食🤤 仲配有兩種醬料沾添㗎~ 🐣 檸檬蜜糖雞翼($98/10隻)
火焰雪山係由戚風蛋糕、雲呢拿雪糕、雜果、蛋白整成,加上少少酒點火就變身成火山,超靚😆 🍑 白桃烏龍 ($48/壺)
喺戶外庭園嘆返煲熱茶超舒服☺️ 仲有蜜糖可以自己加添🥰 📍Lotus Courtyard Restaurant @lotuscourtyard
大埔林村放馬莆43號地舖