2018-09-09 27 瀏覽
星期日去咗行下中環大館(舊中區警署),博物館形式,又介紹埋域多利監獄!睇完順路去搵吓嘢食醫肚!大館外貌沿雲咸街落蘭桂芳,搵間舗飲杯嘢食個飽鬆弛吓先!咦!呢度幾吸引咁!入去見地方幾企理,吧枱形式,坐底睇下,見餐牌主打漢堡飽,啤酒,同埋送酒小食!幾啱同朋友吹吓水,飲吓酒!依照點餐紙照剔就可以!幾方便!點咗一個招牌流心芝士漢堡、意大利沙律、脆薯角,同一枝手工啤酒!嘩,個漢堡飽真係巨大,一啖咬落去果D餡料一定唧出來,要慢慢食不能心急,芝士,牛肉漢堡香噴噴,薯角新鮮炸出來,熱辣辣,點蕃茄醬食十分可口,沙律撈埋D意大利醋,中和一吓薯角D熱氣就好配合,喝一口呢隻手工啤(冇中文名嘅)好清涼解渴喎,帶有石榴果子香味,好特別的感覺! 順帶一提,呢度D員工都幾好禮貌,有問必答同幾好耐性!

大館外貌

沿雲咸街落蘭桂芳,搵間舗飲杯嘢食個飽鬆弛吓先!

依照點餐紙照剔就可以!幾方便!
點咗一個招牌流心芝士漢堡、意大利沙律、
脆薯角,同一枝手工啤酒!

2018-09-09