2021-02-25 176 瀏覽
圖書館終於開返✌🏻,今日帶兩個小朋友去中央圖書館溫書,到夜晚六點幾,兩個梗係唔肯返屋企食飯啦😆難得有街去!我就近近地帶咗佢哋去,有食街之稱嘅渣甸坊覓食,見到呢間大餃子門面光鮮,一於就選擇佢。兩個興奮到不得了,終於有得去街街,唔使日日食媽媽煮嘅餸菜了!✨煎韭菜豬肉餃子 10隻~食材最緊要就係新鮮,睇到師傅喺隔離一路包,就知道佢哋嘅食材係每日新鮮製造👍,連餃子皮都好彈牙,特別好食😋✨餃子加酸辣湯~太好食~又係韭菜餃子😆~酸辣湯材料有葱花、豬紅、冬菇絲、筍絲、木耳絲、蛋絲,非常豐富,啖啖都食到真材實料,而且唔會整得太杰,加埋新鮮嘅餃子,非常合拍。原條油條+白粥~簡簡單單嘅白粥都不一樣,粥底綿滑,配上香脆嘅油條,好有兒時嘅味道❤️店家好nice,仲同我兩個合照添😄一定係本身都好愛錫小朋友👍

✨煎韭菜豬肉餃子 10隻

✨餃子加酸辣湯~太好食~又係韭菜餃子😆

原條油條+白粥

店家好nice,仲同我兩個合照添😄
一定係本身都好愛錫小朋友👍