2019-12-16
呢間野開左起碼廿年,廿年前曾經風光,獎門人啲獎品實有佢份。宜家同獎門人一樣都已成歷史喇。細細個屋企人都帶過我慕名而來,當時對小學生黎講都覺得好食。宜家家人年長了,記憶仲停留係以前,縱使一早聽聞呢間野風光不再,但有咩緊要得過家人,家人話想懷緬下咁就做孝子啦。訂左位,所以黎到帶左我地十幾人入後街。OMG.....真係一行到後面街已經嚇到食唔落環境非常惡劣,完完全全係「後欄」,你行過就望到哂個廚房環境,你企番陣就可以睇到碟刺身點誕生。後欄加啲燈飾就可以變「日本街」,留番比大媽慢慢影啦後欄門口一行十三人,嗌左啲壽司,炒烏冬炒飯,老人家拍板。都係啲老少咸宜既野食質素⋯⋯我只可以話係茶餐廳扮日本菜比咁既價錢我點解唔食好啲?老實講,如果佢平番一半我都可以順氣啲比個OK咁既價咁既衛生環境
後欄門口
質素⋯⋯我只可以話係茶餐廳扮日本菜