2017-09-13 1226 瀏覽
姐夫推介一個我好日都唔去既地方食飯 - 高山劇場,我除左諗起個度買演唱會飛無人排隊之外,無事都唔會去囉...但原來觀塘去都唔遠,有小巴。應該新裝修,因為場地都好新。以粵劇為主題,好簡潔的佈置。一行8人,叫左一些例牌小菜豬、牛、雞、魚樣樣一款,再加椒鹽鮮魷及涼拌,價錢也中規中舉。先來生炒骨,有些喜出望外,好味!比起方間好多中餐小廚好味得多;再來的幾款小菜,連麻煩家姐都話好,估唔到重好味過依家啲酒樓水準,唔係話好高質數,但幾十蚊一蝶餸,真係勝價比高架。愈食愈想再食,又叫多個蒸水蛋、豉油炒麵,都好高水準,尤其個炒麵,好耐無食過咁乾身既炒麵,又夠火喉,食得出猛火煮過既豉油香味,無得頂!埋單每人唔洗$100...原來7:30後有85折,重唔加一,真係估佢唔到,賺左!重之叫多啲野食啦!會再嚟多好多次,希望保持水準啦!

會再嚟多好多次,希望保持水準啦!
題外話/補充資料: 原來呢度可以來料加工,魚蝦蟹都得,咁下次要試下先!
2017-09-08
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 椒鹽鮮魷、鹹雞、瑤柱蒸水蛋(其實樣樣都好有水準)