2017-06-10 219 瀏覽
之前睇到有食評,介紹話碗麵勁好食,今日同朋友專登嚟試嘅,期望都幾大。我地下午4點幾黎到,想試佢個下午茶餐,黎到仲有好多位,見到主餐牌主要有三個面俾你選擇,我同朋友每人叫一個面,四十幾蚊一碗拉麺,都真係幾抵嘅,同埋有時下午茶真係唔想食咁大個麵架嘛,所以佢製造呢個下午茶餐都幾好。 汤底好重味,味道普通,吸引唔到你嗰隻囉,飲左一淡唔会再飲第二淡,食完会口乾,佢套餐包一片叉燒,口感唔錯,肥瘦適中,我就加左一隻蛋,蛋太熟冇蛋汁,完全唔流心,唔合格,拉麺係粗麺,正常,不过不失,朋友加左义燒,都加左2片,唔錯既!基本套餐包半個麵,一片叉烧,小小配菜,可樂一罐,下午茶算ok啦,都好難搵到咁平嘅拉麵,但抱着找美食既心態就免了!

2017-06-04