2023-02-13 549 瀏覽
今日小編幫朋友大清潔位於西灣河既新居,就清潔完既時候就開始諗食咩晚餐好呢🤭最後大家都同意食壽司。於是就開始搵下附近既壽司店,見到呢間大壽司好似平民得嚟又多選擇,咩菜式都有:壽司,剌身,爐端燒,麵類都有。睇到張雙面既餐牌咁大張都知🥴石鍋蕃茄濃湯燒雞讚岐烏冬 (4.5/5)$69呢個蕃茄烏冬不得不讚!佢既蕃茄濃湯味道超級的出,每一啖烏冬都沾到香濃既蕃茄汁,真係超開胃🤤食完呢碗烏冬,以後的係呢區搵麵食,一定會諗起大壽司既蕃茄濃湯烏冬🙌壽司 (3.8/5)壽司種類非常多,只要你諗得出佢都有,唔會餐牌款式多多但落order既時候就咩都話缺貨👍 小編就試左既壽司有:三文魚、花之戀、海膽軍艦、火灸珍寶帆立貝、火灸左口魚群邊和炸軟殼蟹卷😽當中要讚一讚炸軟殼蟹卷,$64 四件係真係用左足足一隻蟹切開4份放份卷中,真係啖啖都係軟殼蟹,CP值爆分!其他壽司既都合乎標準,好滿足😽唯一美中不足就係壽司飯握得唔夠實同比較大舊,但小編覺得值得原諒,最緊要舊剌身好味😉特選大盛刺身 (3.7/5)$208如果唔想既咁多飯既朋友仔,可以考慮叫碟刺身。刺身配搭非常多,實有一款岩成張枱既人食😎 新鮮度方便都合乎標準👍👍 $2

石鍋蕃茄濃湯燒雞讚岐烏冬 (4.5/5)$69

壽司 (3.8/5)

特選大盛刺身 (3.7/5)$208
如果唔想既咁多飯既朋友仔,可以考慮叫碟刺身刺身配搭非常多,實有一款岩成張枱既人食😎 新鮮度方便都合乎標準👍👍 $208有20片剌身,又係高CP值既表現!

地點:
西灣河A出口,唔洗5分鐘就行到了!地鋪唔洗搭lift上樓,很方便👍

環境:
鋪面有種日式放題既感覺,間隔都係四四方方的,好光猛,又多食客,感受到既溫暖又熱鬧既晚市氣氛☺️

價錢:
CP值爆高的一間日式餐廳! 如果唔係有特別高要求,大壽司岩曬你!

服務:
人手得兩位店員,但睇得出呢兩位都好盡力招呼每枱食客。俾得出呢個價位,可能就要係人工方面節省,值得原諒。