2021-12-28 1909 瀏覽
今天天氣冇咁凍,出門行咗一陣,便入去了,海港酒家飲早茶。我們素完安心出行,當時門口沒有知客情況下,其他客人便入去自行搵位,我們隨後入去自行搵位,但是沒有細枱,只有大枱,又唔係午餐飯繁忙時間,我們便坐低。剛有一位梳咗個髮髻年老女性侍應,走埋嚟問我們飲咩茶,幾多位,我們兩位,佢即刻變一面,又冇禮貌,語氣和態度好惡劣大聲同我哋講,叫我們我唔坐得張枱,因這張系大台,你們應該揾知客幫你搵位。都唔幫我們沖茶,咁係咪即係講我哋走呀。我都有點火,便同個女老梳髻侍應講,入嚟嗰陣並沒有知客在大門口,所以我哋先自行揾台,又冇細枱。嘩而家啲侍應咁冇禮貌,態度惡劣同客講嘢。佢淨係唔幫我哋攞茶,即係叫啲客走啦,又冇駁我沒有知客,心知道酒樓唔夠人。揾台嘅問題沒有解決,都係自己揾。如果佢當時語氣好啲,我們唔會咁嬲呀囉。搞到我當時咁勞氣,還使我有失斯文,真失禮。今時今日咁嘅服務態度,真係要問阿劉德華個廣告,這種是否接待客人嘅態度囉。嘢食同出面酒樓無大分別囉。下次可以唔幫襯,啲侍應咁嘅服務態度。
今天天氣冇咁凍,出門行咗一陣,便入去了,海港酒家飲早茶。

嘢食同出面酒樓無大分別囉。

下次可以唔幫襯,啲侍應咁嘅服務態度。
2021-12-28
15 分鐘 (堂食)