十二味依家都好紅下,有好多唔同既分店,各有特色,色、香、味、舖面、服務都相當不錯依間十二味,主打酸菜魚,更有雜誌、食評話好食過水內地名店太x店面同裝修就已經相當靚,古式古香,傳統味濃燈光同燈籠特別好餐牌主精已非多,樣樣都好似好吸引,精緻,𥄫下附近既野食,好正咁樣除左各種菜式,亦可選擇乾撈,揀啱食既食材俾佢加埋一齊撈+炒叫個野飲啤啤佢等上菜先黎麻辣燙雞片,賣相一流入口味道普通,麻辣醬撈雞咁,無鑊氣,醬普通,味唔係差既,食落幾好味雞肉嫩滑既,但就真係無咩特別,亦唔太川味終於黎到勞蘇食推介 —— 十二味酸菜魚上菜時已經有一個層次既香氣,辣中有魚同香料既味先試湯底,OMG濃味得黎唔油,酸、辣、魚鮮、湯底味均勻,有豬骨、煎香既鱸魚、指天椒、花椒、鮮青花椒、菊花等味道,非常之正試下魚,用既係鱸魚片,鱸魚好適合因爲少幾乎無骨,滑得黎唔會,未到我食過最滑既但已經係極品酸菜亦係十二味自豪推介之一,鹹酸適中,同魚、湯既味亦好夾,好好味建議點都叫個飯,魚加酸菜加少少湯汁,配一個飯球一啖食,超級享受實在好少酸菜魚連湯底都飲得,味道一流之餘,價錢都唔算貴係我係香港食過最好食既酸菜魚#成店好多內地人係代表好定壞#
店面同裝修就已經相當靚,古式古香,傳統味濃
燈光同燈籠特別好

除左各種菜式,亦可選擇乾撈,揀啱食既食材俾佢加埋一齊撈+炒
叫個野飲啤啤佢等上菜

青島

先黎麻辣燙雞片,賣相一流
雞肉嫩滑既,但就真係無咩特別,亦唔太川味

麻辣燙雞片

麻辣燙雞片

終於黎到勞蘇食推介 —— 十二味酸菜魚
上菜時已經有一個層次既香氣,辣中有魚同香料既味
先試湯底,OMG

酸菜魚x米飯

實在好少酸菜魚連湯底都飲得,味道一流之餘,價錢都唔算貴
係我係香港食過最好食既酸菜魚

#成店好多內地人係代表好定壞