2018-10-23
之前都同家人黎過食,啲人又唔做野態度又差,之後轉左手,完全唔同晒服務態度一流,又好笑容又體貼Book定位既星期六晚,平時一般佢都幾full下,門面幾靚而位都坐得舒服仲有市場區賣有機食品,可以慢慢睇大部分食物都係sell有機、新鮮,有機菜、走地雞、走地雞蛋、鯇魚等,最重點係推走地雞、雞煲、魚鍋每日亦有不同小菜推介,都好吸引體貼亮點一坐低見我地有人開始著褸,就突然拎左杯熱茶俾我地暖下先,好warm好體貼叫完野食就上左湯,蓮藕湯,好好飲絶無味精屋企煲一樣,讚體貼亮點二叫完野食飲完湯,佢就遞返個餐牌過黎,係飲品個頁,俾我地睇下食飯時有無野想飲貼心先黎手撕走地雞,賣相、肉質都相當不錯,唔會有梅或雪味滑得黎又夠口感,調味上偏向左芝麻手撕雞既味,反而無佢既奇味雞咁特別,但都好好味勞蘇食推介 —— 走地雞蛋炒蝦仁,賣相一流一睇就知師傅整炒滑蛋相當唔錯,蛋滑而濃味,成碟味道同質感都均勻,唔會有啲好熟有啲好咸蝦仁明顯有浸冰水,彈牙新鮮,簡單但突顯功架既菜式上魚之前黎個上湯蒜子浸有機菜,有菜心仔、白菜仔同蕃薯葉,好味得黎唔係味精蒜味唔會over,湯都飲得,有機菜無得輸,特別係蕃薯葉推介推介最後到另一主角魚片
叫完野食就上左湯,蓮藕湯,好好飲絶無味精屋企煲一樣,讚
最後到另一主角魚片鍋,驚食唔晒叫左晚餐既細版,平常size係會用鍋上同埋可以打埋邊爐有麻辣、酸菜同蕃茄,揀左蕃茄因為想大家都易接受啲,味道不錯,雖然唔算好特別,但易入口既魚係用鯇魚片,相對都幾多骨下,枱上好快淨返我自己食湯味亦浸唔到入魚入面,建議食麻辣或酸菜應該好啲
最後必記,未食野時,大廚經過舖面入返廚房,主動問我地有咩幫忙,好似想幫我落單咁添,平時其他廚,抽完飛煙直奔廚房理得你,樓面還樓面做啦所以整間餐由踏入去既第一步開始就如題,有心 · 有機,讚