2019-04-07
真正既一間小店,只有廿拎個位,一waiter,一水吧,一、兩廚師(估),舒舒服服又精緻,裝修都好唔錯,相當不錯既氣氛餐牌就相應有限制,只得一版十個選擇先上餐湯,應該係南瓜薯仔湯,一上枱贏左,賣相加個湯碗,極盡心思好想讚,湯味道就正常之後上扒美國牛腹肉拼帶子伴薯菜,賣相完全無得輸,五成熟既牛腹肉火喉幾好,外皮脆香,肉質幾嫩,係類似牛柳既口感牛味不錯,燒汁黑椒較多但味道都ok雜菜正常,而必須一提既係帶子,煎得半熟,質地入口一流相當好味唯一挑剔係份量較少另一款叫左溫泉蛋卡邦尼意粉,仍然係賣相100分,值得一讚溫泉蛋比較熟,令蛋汁無得點撈落去個意粉度,但蛋汁係卡邦尼都算好重要下,我會揀生啲既食落個卡邦尼絶對係好味,汁掛係意粉上好足夠要提既係其實佢都唔係意粉而係扁意粉,我覺得又唔應該寫意粉既,但都唔影響佢既美味!意粉硬度比al dente腍少少而較港式西餐硬一啲,唔慣既要留意夾埋一齊最驚喜係佢比相像中西餐,而又賣相同氣氛做足味道都相當唔錯,係價錢同份量會有啲唔抵,當支持下小店都要啦#黑松露pizza香到全場聞到#晚市好似有好多酒既選擇
#黑松露pizza香到全場聞到
#晚市好似有好多酒既選擇