2024-07-04
貊炙,位於灣仔,地點便利,環境完全唔似平時食韓國野或者韓燒既地方😮走高級西餐咁既feel,座位加燈光好有私隱度,仲幾浪漫💕好靚既前菜,由機械人送餐,菠菜同泡菜特別好味,仲有得refill🤞🏻飲杯野先,西柚梳打唔太甜,青瓜梳打好清新夠refreshing😇醬油盛盒🍱真係⼀盒咁上,幾有韓風,醬油蝦相當鮮味,肉質幾唔錯,八爪魚質感好而最夾個醬汁😋醬油帶子係我既Favorite,未試過既建議試下!黑毛豬盛盒🐷啲油花好靚,可以選擇專人幫你燒,正,好專業,厚厚既五花腩燒香再剪開,就咁食好豐富,配生菜蒜頭烤肉醬食都好味😌🐻勞蘇食🐻推介 —— 鹽磚和牛西冷🥩 鹽磚系列真係見到都興奮😍豪⼀次揀左和牛西冷,真A4和牛見到啲牛脂就知😆專人處理,燒到著晒火,香到爆既牛油🧈燒完放係喜瑪拉亞岩鹽板上面rest,啲牛脂同鹽既結合🤤靚到,入口即溶,牛汁同牛油係口入面爆炸,肉質又腍又滑,牛味濃到😵💫⼀食難忘💘泡菜煎餅都非常出色,又脆又香👍🏻不論你鍾意既係韓食定牛扒定燒肉定和牛定係浪漫晚餐,貊炙都能夠滿足🩵試過就知我無誇張😌