2017-01-26
上個月公司爆數,又撞正聖誕節,公司就叫我搵個地方可以包到場成班同事聚下, 當係慰勞下各位同事。因為要夾埋夜間既同事收十點半,所以都幾難搵餐廳,有兩三間聽到十點半開始已經話唔接,其他幾間就直程無回覆,唯獨係呢間願意花時間傾,比完個預算佢都盡可能滿足到我既要求,前前後後都聯絡左好幾次,先係傾menu、傾run down、傾decoration等,比到我一個感覺係好想我黎試下。當晚有部分同事十點半就到左,我係第一批到,等埋其他同事收工過埋黎成十一點先開始食。一開始有位韓國仔幫我地鋪巾,起菜前安排左個cocktail表演,每人一杯。前菜有餐廳極力推介既煎西瓜、鵝肝沙律同白松露醬帶子刺身。呢三款前菜既賣相都okay,最鐘意係帶子刺身,好好味,肉質好滑有少少似入口即溶既感覺。煎西瓜第一次食,煎到外皮有點焦,感覺唔太似食緊西瓜,一時苦苦地一時甜甜地。餐湯係野菌湯,味道都okay,好重菌味好多菇肉。主菜分別有牛、羊、魚同蝦,魚既擺設比較吸引,用左紅莓汁做底,撈埋魚肉一齊食味道比想像中okay,酸酸地反而帶出左條魚既鮮味,想法創新。另一款主菜隻蝦既賣相就比比較簡單,味道方面都okay,夠香口咬落都幾彈牙
前菜有餐廳極力推介既煎西瓜、鵝肝沙律同白松露醬帶子刺身。呢三款前菜既賣相都okay,最鐘意係帶子刺身,好好味,肉質好滑有少少似入口即溶既感覺。煎西瓜第一次食,煎到外皮有點焦,感覺唔太似食緊西瓜,一時苦苦地一時甜甜地。餐湯係野菌湯,味道都okay,好重菌味好多菇肉。主菜分別有牛、羊、魚同蝦,魚既擺設比較吸引,用左紅莓汁做底,撈埋魚肉一齊食味道比想像中okay,酸酸地反而帶出左條魚既鮮味,想法創新。另一款主菜隻蝦既賣相就比比較簡單,味道方面都okay,夠香口咬落都幾彈牙。
其實最令我滿意係呢到既add-on services,會幫你安排埋邀請卡、佈置、表演還節、叫的士等等,就好似一個event planner咁幫我搞掂灑,下次包場一定會再黎!