2022-06-30 2085 瀏覽
成日經過見到呢間餐廳,今次第一次食,食物質素都幾有驚喜,先介紹前菜:🦑英式蘋果炸魷魚圈 $78呢個價錢我本身以為得十片已經好多,點知有一大碟🤣又送多咗幾塊薯餅~魷魚爽口彈牙,炸粉非常之薄,一咬脆口,炸粉唔會甩左出嚟,仲好香蘋果酒嘅味道,清新唔油膩,誠意之作!🐖英式野豬香腸伴巴馬臣芝士蘑菇 $88其實隻豬有幾野Jenny就唔知🤣,食到德國餐廳成日見嘅呢隻圈圈香腸,已經表示好開心🤣有兩款香腸,蘑菇炒香~呢個份量完全係食唔晒需要打包~仲加多兩塊薯餅添介紹主菜🐷烤西班牙特級黑豬扒 $238塊豬扒好厚好彈牙,呢個厚度估唔到又唔會鞋口,仲有肉汁添!🦞半隻芝士烤龍蝦 $80Main course 可以加錢大龍蝦,梗係嗌啦😆我本身以為係熟咗嘅凍龍蝦🦞,普普通通咁上,原來係用芝士焗嘅🧀,好香口,拉到絲,仲有蒜蓉嘅香味😋好彩有嗌到🍝扇貝紅花忌廉意粉 $188呢個意粉好creamy!最吸睛係上面有兩隻大扇貝,啖啖肉,索晒啲忌廉汁😋跟set 會有埋湯、餐包、飲品,都幾抵食~同朋友食晚餐,全場包場咁濟~其實間餐廳真係幾好食,下次會介紹朋友一齊嚟~

🦑英式蘋果炸魷魚圈 $78

🐖英式野豬香腸伴巴馬臣芝士蘑菇 $88

介紹主菜

🐷烤西班牙特級黑豬扒 $238
塊豬扒好厚好彈牙,呢個厚度估唔到又唔會鞋口,仲有肉汁添!

🦞半隻芝士烤龍蝦 $80

🍝扇貝紅花忌廉意粉 $188