2018-01-31 69 瀏覽
今晚咁凍,梗係食羊腩煲喇,羊腩煮得好淋,好入味,完全冇膻味,其他配菜都好好味,有馬蹄(爽呀)、枝竹,食完個胃溫笠笠又補下身。另外,蒜蓉粉絲蒸蝦,蝦好新鮮,蒸到啱啱好,配埋蒜蓉粉絲一齊食,真係我既最愛!我地叫左半份麻辣雞煲小辣,連爐一齊上,可以一路滾一路食!岩曬咁凍嘅天氣食!用料豐富,有洋蔥、蒜頭、唐芹,仲有超多雞件!小辣的辣度好微,易入口!整體感覺好香口,雞肉又滑嫩!食肉之外都要食菜🤤叫個西蘭花炒花枝片,一上碟就聞到好香蒜蓉味!即叫即炒,熱辣辣!花枝片爽口,唔會好似食香口膠咁,咬唔開,再配搭充滿蒜蓉汁的西蘭花一流!見到個餸名叫千島伴鬼馬咁盞鬼,仲有推介星星,當堂就嗌咗碟嚟試試有幾鬼馬!一上菜就聞到好香千島醬味,即刻就夾咗舊落碗,咬開原來係墨魚膠釀係油炸鬼入面,口感夠哂爽口彈牙,加埋千島醬,送飯一流!另外仲叫咗碟豚肉扒玉豆腐,賣相同menu上張相一模一樣,都係咁吸引!微炸過嘅玉子豆腐外脆內軟,同菜心梅花間竹咁擺碟,面頭再淋上同台式肉燥相近嘅豚肉汁。一碟餸又有菜又有肉,一次過滿足哂兩個願望~

2018-01-30
  • 千島鬼馬