2016-02-07
燒肉燒肉燒肉燒肉!!!今晚大腦忽然響起想食燒肉嘅魔曲!於是就平平哋食個宮崎,勝在價錢吸引,肉類選擇多,而且仲有刺身食,間場清清味蕾又幾唔錯!|和牛|黑椒薄切牛舌、一口牛粒、牛胸腹同薄牛,一整盆都係牛牛牛,單睇色彩經已好吸引又juicy!牛味一啲都唔馬虎,質素中上!牛舌雖然係薄切,但口感好好,牛騷味濃!另外一口牛同牛胸腹嘅脂肪分佈亦十分平均,日本牛嘅質素果然不同凡響,基本上啖啖都入口即溶!相對地,薄牛比較瘦,但入口同樣香濃! |走地雞|雞肉好細嫩,分別有蒜香、蜜糖、芥末、胡麻同法式香草5味!5款我都試晒,大愛蒜香及蜜糖,兩者都醃製得異常出色入味,喺燒嘅過程中,經已散發出陣陣香味!口外甜甜嘅蜜糖亦相當惹味! |刺身|刺身方面只喺單點咗三文魚同甜蝦,最重要嘅一點-新鮮,佢都做到!三文魚仲相當肥美!
|和牛|
|走地雞|