2022-11-23
原來AAPE 已經踏入10週年啦,朗豪坊麵屋武蔵化身成為AAPE x Menya Pop-up Store😍🥢食物🥢1️⃣AAPE x Menya猿侍ラーメン拉麵套餐 $138: 好彩我早D去食,每日限定10碗咋😳可以+$288換購餐具套裝或儲印花換領。用豚、雞、魚介做湯底,怪唔知味道咁濃郁鮮甜!不得不讚伊比利亞豬肉,用慢煮方式烹調肉質好軟腍👍🏻配襯埋自家煉製蝦油令口感更豐富,紅酒漬糖心蛋顏色喺淡粉紅色好靚✨套餐配埋「醬油果凍金橘啫喱特飲~曙光」味道酸酸甜甜,整體幾特別。炸雞好香脆,雞肉係有肉汁唔錯👍🏻2️⃣二刀流拉麵$85: 有豚角煮及叉燒,肉質鬆化,豬骨湯底味道好濃厚,麵條夠彈牙!3️⃣五輪燒餅$58: 入面有廣島蠔及蔬菜,類似係大板燒,餡料多食落口感好豐富✨想讚一讚埋喺門口等位時候店員都好有禮貌,入到去招呼周到,感覺有啲去咗日本咁😆
🥢食物🥢
用豚、雞、魚介做湯底,怪唔知味道咁濃郁鮮甜!不得不讚伊比利亞豬肉,用慢煮方式烹調肉質好軟腍👍🏻配襯埋自家煉製蝦油令口感更豐富,紅酒漬糖心蛋顏色喺淡粉紅色好靚✨ 套餐配埋「醬油果凍金橘啫喱特飲~曙光」味道酸酸甜甜,整體幾特別。 炸雞好香脆,雞肉係有肉汁唔錯👍🏻