2021-09-24 117 瀏覽
🍅蕃茄係又平又健康既蔬菜好多時家常小菜都見到佢既踪影而我最喜歡娘親煮既蕃茄炒蛋❤️世界級美食 絕對係可以自己食晒成碟蕃茄當中有種成份叫茄紅素女既可以美顏抗氧化男既仲可以預防前列腺肥大😏當然啦~要食真蕃茄先至能夠完全攝取到黎緊正正就係一篇真蕃茄湯底既分享喇🙌🏻🟥⬛️炭烤風味雞扒+刀削麵 $68 ⬛️🟥大大碗熱焫焫!湯頭呈淺紅色🥰呢隻色正正就係用真蕃茄熬製既顏色😭!!少少杰身有啲茄蓉,係真既蕃茄打出黎既質地😭味道一定比出邊「蕃茄湯」清淡,但多左份清新鮮甜味,咁真材實料我都唔覺意飲左幾啖😳我懷疑因為個湯比較杰身,即使食到最後一撮麵都依然會有少少煙出,keep warm效果好似寧舍好🤔讚完個湯就要讚下雞扒😚炭燒燒到雞皮夠香脆,不過我一向唔食雞皮,所以丟晒🤭雞扒唔算太厚,細心位係切件上!最讚係縱使燒完塊雞扒都唔會令成碗麵油膩左!!而且雞扒肉質嫩滑細緻幾juicy!無雪味只有好味😚讚完雞扒就要彈下個刀削麵😛不過唔關店家事,刀削麵一向都係煙韌帶點硬及粗糙厚實,呢個都唔例外,驟眼睇麵量唔多,實際食落肚都好襟飽,下次再食一定會揀上海麵🙌🏻
🍅蕃茄係又平又健康既蔬菜
好多時家常小菜都見到佢既踪影