2017-07-28
是日為了在Yoho Mall換領我至愛的PC狗公仔兼想到新店試吓,所以選了我從未光顧過的北京樓享受晚餐~~~呢度的裝潢都算不錯,小朋友可以坐BB座位~~~茶壺設計感覺唔夠中式,如果用傳統的茶壺感覺襯D~~~賽螃蟹,我個人覺得雖然好食,但好肉蛋白多而唔覺有蟹肉的存在~~~嫩雞煨麵,主要俾昕昕食,每次見到餐牌有呢款食物,我一定會叫俾昕昕,因為佢好喜歡~~~上湯茶樹菇小豆苗,溫室豆苗唔太淋,幾好食~~~雲吞雞湯幾好飲,但雞肉好似唔夠滑~~~主角北京填鴨,皮個肉係分開,我個人喜歡包住皮和肉唔夾其他野食,肉夠軟熟,皮唔太肥,昕昕就喜歡包住肉食,我地食到唔停口,真係飽到不得了~~~四大一細在我沒有認真計算的情況下埋單$801.9,剛好過$800換我至愛的PC狗公仔~~~到我走的時候發現已經有好多人等位,沒想到平日晚上會有好多人來食晚餐~~~之前去咗5日大阪勁擔心換唔到公仔,好在尋晚趕及換到~~~
呢度的裝潢都算不錯,小朋友可以坐BB座位~~~
茶壺設計感覺唔夠中式,如果用傳統的茶壺感覺襯D~~~
上湯茶樹菇小豆苗,溫室豆苗唔太淋,幾好食~~~
雲吞雞湯幾好飲,但雞肉好似唔夠滑~~~
之前去咗5日大阪勁擔心換唔到公仔,好在尋晚趕及換到~~~