2019-05-12 242 瀏覽
🍣《經過、行過,千祈唔好錯過!》.-【上水築地】都有啲歷史,已經轉過舖位,難得既係味道質素食材都仲係維持咁高質,刺身非常新鮮,而且仲好抵食。我同屋企人為咗慶祝母親節都嚟咗呢間餐廳,叫左個四人餐,d野多到食極都食唔哂!刺身、麵豉湯、仼選六件壽司、牛油金菇、炸軟殼蟹,火龍卷,三文魚炒飯,埋單$500有找!一家四口食到勁飽都只係每人百零蚊!平時食呢間餐廳都唔算話等好耐,但由於今日係母親節,所以等候時間稍為長少少。另外呢間餐廳係不設訂座,所以weekend/節日可能大家都要walk-in等等喇。其實北區有好多餐廳都味道唔錯,只係可能爭啲特色/ gimmick,所以唔追求打卡嘅話好多地方都好食,笨非美食沙洲!—#foodiehk #hkfoods #hkfoodshare #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkfoodlover #topcitybiteshk #hkeats #asmr #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblog #hkfoodporn #hkdessert #dessert #相機食先 #吃貨 #食評 #香港美食 #fo
🍣《經過、行過,千祈唔好錯過!》.

#foodiehk #hkfoods #hkfoodshare #hkfoodblogger #hongkongfoodie #hkfoodlover #topcitybiteshk #hkeats #asmr #hkfood #hkrestaurant #hkfoodblog #hkfoodporn #hkdessert #dessert #相機食先 #吃貨 #食評 #香港美食 #foodgasm #foodphotography