2014-04-01 3639 瀏覽
天氣好濕, 最岩食D辣野去出下汗~ 今日黎左我比較喜歡既一個地方~ 龍鳳餃子館~每次黎到我都會點千層豬耳 $48做前菜, 因為佢酸酸辣辣真係好”野”味~ 今次黎, 覺得碟前菜比之前細左~ 不過都仲係咁好食!再點左一碟餃子, 西洋菜餃子~ 佢用料好足, 一入口就已經充滿左西洋菜既香味~ 正!!再黎就係我一直好想食但係又時時都食唔哂既 “紅燒肉加薯粉” SORRY個名唔記得係唔係咁叫(有相, 大家可以係MENU到認番佢) 我本身好怕肥膏, 好怕紅燒肉, 但係唔知點解愛上左呢到既呢味菜, 雖然肥, 但唔會好過分, 而薯粉真係好彈牙好好食, 我會著豬耳既汁撈埋一齊食~ 特別開胃!2個人, 叫左3碟野但完全食唔哂, 埋單200蚊~ 好滿足!!

豬耳

紅燒肉
題外話/補充資料: 呢到地細細, 好國際化, 你身邊既人講唔到既語言 而服務, 請唔好有太大既期望~
豬耳
紅燒肉