2019-02-02
最近PLAN緊去北海道,見到呢間北海道爐端燒就心郁郁想黎試下。去到餐廳門口就已經聞到好香,入座時見到餐座除左坐位之外,仲會有個AREA係他他米。感覺台有點細放唔到多太野食,座位都比較近同迫,不過香港地方細都無辦法。特上壽司盛 $198每件壽司都有一件,當中我認為最好食既一定係帶子。帶子鮮甜美味,大大粒有咬口,咬左一口真係唔捨得食完。仲有大大隻赤蝦都好甜好大隻。壽司飯細細粒同埋見到師傅已經上左色。豬骨湯拉面 $98湯底幾濃唔錯,但有D唔似豬骨湯。兩塊叉燒好淋好入味。仲有隻溏心蛋。炸雞 $68有5大舊,每次叫炸雞都會驚乾身唔好食。但呢間炸雞做得好好,皮脆肉嫩多汁,雞肉面頭加左燒汁,好食得黎又唔冇令到個皮變淋。炒拉面好普遍既日式炒面,味道唔錯,不過對我黎講淡左D,豬肉片要改進下,太硬。野菜都可以切細片DD。整體黎講餐廳評價好高!有機會一定再食。
特上壽司盛 $198
豬骨湯拉面 $98
湯底幾濃唔錯,但有D唔似豬骨湯。兩塊叉燒好淋好入味。
仲有隻溏心蛋。
炸雞 $68
有5大舊,每次叫炸雞都會驚乾身唔好食。
炒拉面
野菜都可以切細片DD。
整體黎講餐廳評價好高!有機會一定再食。