2020-03-02 632 瀏覽
近來經常都食日本菜, 不是拉面就是刺身壽司, 都開始有d 膩了, 今日決定食好耐都無食既pizza!前菜係 野菌湯+牛油多士個人係好中意飲湯!但一般港式既白湯同紅湯其實都唔太適合我,而依款野菌湯超好飲!忌廉味頗重但又唔會覺得好膩,而且好多菇粒飲落有咬口,雖然熱熱的,都唔洗3分鐘就飲哂lu。黃金炒薯條係店鋪推介既菜式,的確係極惹味,淡淡薯蓉,食落唔會油淋淋,最重要既係咸蛋味道好出,不過佢實在太大盤,兩個人食都差啲食唔哂 haha卡邦尼意粉相信係大家都唔會陌生既意粉款式,但最常見既菜式先係最難煮得好食,佢既忌廉汁好濃,而且好杰,加上適量既芝士粉令整個意粉既味道配合得好好,兩個字,好食!終於到主角pizza雙重芝士薄餅+(辣肉腸$10)一直都覺得薄批既pizza 係最好食,依個就岩哂我,皮薄餡多,蕃茄醬味岩岩好唔會太酸,而cheese一啲都無慳料,每一小塊仲有一粒水牛芝士,非常好食!不過可能太薄所以墨汁味相對唔太重,但賣相就十分好睇🤣燉蛋芝士餅下面既燉蛋好嫰滑,印象好深刻,但如果全個甜品都係蛋味又會太單調,所以上面果層芝士就可以中和番,總結黎講可以一戰!
野菌湯+多士

前菜係 野菌湯+牛油多士