2023-10-23 1667 瀏覽
今日難得同朋友出到嚟,不過覺得好肚餓,一出地鐵站就見到一間牌面雪白亮麗嘅大小姐冰室,二話不說就入去覓食啦餐廳環境潔淨光猛,有卡位,有圓枱位。除咗港式傳統冰室嘅粥粉麵飯,茶餐常餐外,餐廳菜單食物多元化:西式焗意粉、星馬海南雞、泰式小炒,一應俱全落單仲可以驚QR code,方便快捷,以下就係我同朋友叫嘅菜式:碎蛋流心蛋治雞蛋夠Creamy,加入流心蛋黃嘅滑溜,成份三文治有入口即溶嘅口感,鍾意食蛋嘅朋友唔好錯過啦新加坡海南雞喇沙湯麵海南雞:肉質鮮嫩,有雞油香,仲有經典三色醬任你揀叻沙湯麵:湯底重椰奶味,唔會辣,啱晒我唔食得辣。油麵煮到好林身,索晒湯汁,仲有腐卜同雜菌做配菜蝦仁炒滑蛋冰室必叫港式經典小炒,呢度既炒滑蛋好香滑,而且重奶味蝦仁就夠爽夠大隻,加入韮黃炒,惹味Up 鮮茄腐竹野菌浸時蔬呢個菜式又蕃茄、富足、紅蘿蔔、雜菌、莧菜,營養充足,而且唔會有味精,健康之選華田暴龍脆脆冰室特色飲品,華田味濃郁,然後朱古力脆脆好有口感,飲完充滿力量啊

餐廳環境潔淨光猛,有卡位,有圓枱位。

碎蛋流心蛋治

新加坡海南雞喇沙湯麵
海南雞:肉質鮮嫩,有雞油香,仲有經典三色醬任你揀

蝦仁炒滑蛋
冰室必叫港式經典小炒,呢度既炒滑蛋好香滑,而且重奶味
蝦仁就夠爽夠大隻,加入韮黃炒,惹味Up

鮮茄腐竹野菌浸時蔬

華田暴龍脆脆