2021-04-29 36 瀏覽
一去到環境好好,好簡潔嘅設計,幾有日本高級食店feel,之後同店員講book咗位,佢地好有禮貌同好有效率咁安排我地入座👍🏻今次兩個人就揀咗兩個套餐食,揀咗鹽味拉麵同醬油拉麵,其實佢有五個味道揀,但因為我同朋友都唔食得辣🤧兩個套餐包小食同飲品,都只係$256,好平好實惠🤑而且份量係勁夠!大食嘅我都好滿足😋至於食物質素都好高,首先講鹽味拉麵,佢唔會係得個咸字,而係好有層次咁帶岀豬骨湯底嗰鮮味,非常好食,唔係講笑如果唔係叫咗野飲,我會飲曬碗湯😋拉麵除咗湯底重要,麵底同樣緊要師傅好明顯有過冷河,質感非常彈牙,而煮食時間亦控制得啱啱好,唔會淋曬,對麵底評價好好👍🏻兩碗配菜都好足料,好好食。拉麵不可或缺嘅味玉,舖頭亦整得好岀色,首先蛋嘅生熟程度啱啱好,係會流心!岀面好多店都係半生熟但唔會流心,之後味道好入味,有落花雕酒浸,好鐘意食😋至於另一碗味增拉麵🍜麵底同小食都係一致高水準,主要講翻湯底,味道好濃郁但唔會覺得好重味精,而且味增好入味,成碗麵食起上嚟好滋味,大推叫味噌👍🏻👍🏻👍🏻最後小食方面,叫咗唐楊炸雞同日式餃子,都好食,炸雞嗰皮唔會太厚,而且唔會太多油,重點係即叫即做,熱辣辣好好食😋餃子就同岀
兩個套餐包小食同飲品,都只係$256,好平好實惠🤑

而且份量係勁夠!大食嘅我都好滿足😋

餃子就同岀面差唔多,但我個人偏好乾身,所以如果再煎耐多小小就好。
不過可惜鋪頭入面冇洗手間,要過對面商場先可以洗手,大家要留意返呀!!!
整體嚟講,食物同環境質素都好好,推薦大家去食,而且請人食生日飯經濟又實惠,店員禮貌都好好,一定會再去幫襯🙌🏻

地址:北角和富道6號嘉洋大廈地下A舖
2021-04-20