2024-07-14 135 瀏覽
{夏威夷健康Poke Bowl + 唔健康炸物拼盤 - $304}作為一個港島主場嘅麻甩,有新餐廳一定要留意下,呢間「POKEGREEN」好似係今個月先新開張,主打健康、低油、低鹽、低熱量嘅夏威夷Poke蓋飯,仲有好多款睇落好正嘅日式蓋飯,全部都即叫即整,而且所有蓋飯都可以加$20就有三文魚豆腐海帶味噌湯、是日前菜同飲品,CP 值相當唔錯!♦️至尊波奇 SUPREME材料真係多到極,有三文魚•吞拿魚•車厘茄•青瓜•牛油果。玉子絲蟹籽•山葵蛋黃醬•紫菜絲•木魚絲及黑白芝麻!真心係Supreme 級嘅享受!全部配搭都好夾,而且用料新鮮,仲可以配壽司飯+沙律菜half half 底,真係又健康又好味!♦️韓風辣碗 KOREAN SPICE呢款用辣味三文魚,虎蝦仁,泡菜,蟹柳,紫洋蔥,辛口蛋黃醬,紫菜絲,黑白芝麻,辣椒碎併埋嘅,虎蝦仁爽口彈牙,生嘅紫洋蔥粒超多,為味蕾帶來刺激,口味比Supreme 重,辛辣得黎滿滿韓國風味,是本麻甩大愛的!♦️炸物併盤食太多健康嘢感覺好似周身唔聚財咁😂所以本麻甩要叫返個炸物併盤平衡一下!薯條、炸雞、炸蟹鉗、炸芝士、炸蝦、炸魷魚圈!全部都係我嘅大愛

♦️至尊波奇 SUPREME

♦️韓風辣碗 KOREAN SPICE

♦️炸物併盤
食太多健康嘢感覺好似周身唔聚財咁😂所以本麻甩要叫返個炸物併盤平衡一下!薯條、炸雞、炸蟹鉗、炸芝士、炸蝦、炸魷魚圈!全部都係我嘅大愛,而且全部都係即叫即炸,脆卜卜又好味!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍🦍

📍 #POKEGREEN (北角)
北角渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖