星期六朝早又去左北角覓食,揀左呢間位於和富中心附近既Studio Caffeine坐低飲杯咖啡歎個早餐🌟Mega Breakfast ($168)朝早最正就係食個All day breakfast,佢地既All day breakfast好豐富,有香腸、煙肉、蛋 (可選太陽蛋或炒蛋)、手工炸蝦餅、牛油果、芝士、大啡菇、車厘茄沙律、椰菜花湯同牛角包,椰菜花湯加埋薯仔一齊煮,口感creamy但唔會好漏,第一次見到All day breakfast有炸蝦餅幾特別,入面有粒粒蝦肉既口感,大啡菇上面加左芝士一齊焗,仲要有拉絲既效果,超正👍🏻👍🏻👍🏻🌟黑虎蝦細扁麵 ($268)要推介大家試下佢地既手工意粉,餐廳嚴選食材,採用意大利既麵粉同日本雞蛋🥚,仲要每天新鮮製造,口感同香味亦相對提升,我就揀左個黑虎蝦細扁麵,配上自家製蝦膏油同法式濃汁,加埋蘆筍做點綴,賣相吸引又好好食😋,意粉做到Al dente既狀態,每條意粉都掛哂汁,超香😚💯🌟Latte ($45)飲品方面揀左杯Latte,拉花好靚,牛奶同咖啡既比例剛剛好,推介🥰🥰🥰🌟Dirty ($50)我就揀左杯Dirty,漸層效果都做得唔錯,咖啡味相

🌟Mega Breakfast ($168)

🌟黑虎蝦細扁麵 ($268)

🌟Latte ($45)

🌟Dirty ($50)
我就揀左杯Dirty,漸層效果都做得唔錯,咖啡味相對較濃,絕對係朝早提神首選😚