2020-06-11
Alfafa 既裝修以木色同綠色為主調!佢既食物主打健康,好多食材都標謗有機!所以今次就試下佢既午餐!主菜我地叫左兩個,上菜時間平均10-15分鐘左右!. 隨午餐附送麵包、餐湯/沙律和飲品。是日餐湯係蘑菇湯, 香濃, 有啖啖蘑菇粒🍄 調味好恰當👍🏾 餐包焗得好香脆,上枱時仲係暖暖的!湯同餐包係全餐入面最好食😂. 📌烤澳洲100日穀飼牛有機鮮蘑菇亞麻籽燴紅米飯牛肉出哂血水🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ 賣相已經唔討好!米飯食落有𡁻口,有稍稍調過味。牛肉生熟適中,但血水搞到成碟都係,見到都唔想食😖 而且肉質稍韌,成個飯又唔夠熱,一般!,📌肉醬千層麵配薯蓉千層麵既麵粉味好重!有濃濃既蕃茄醬同少少芝士味!搭配薯蓉,薯蓉做得唔夠滑身,但調味唔錯!整體味道一般,好hea既感覺!. 至於野飲,我就揀左水果茶包(蘋果味),冇乜特別,就係茶包😅 朋友就揀左凍齋啡,對咖啡好有研究既佢只係講左句,咖啡唔推介👎🏿. 整體來講,曾經黎過食早餐,份量少得可憐!今次食午餐,個人認為用料普通,味道一般! 而且價錢比較貴,失望!未必有下一次!
佢既食物主打健康,好多食材都標謗有機!
所以今次就試下佢既午餐!
主菜我地叫左兩個,
上菜時間平均10-15分鐘左右!
隨午餐附送麵包、餐湯/沙律和飲品。
是日餐湯係蘑菇湯, 香濃, 有啖啖蘑菇粒🍄
📌烤澳洲100日穀飼牛有機鮮蘑菇亞麻籽燴紅米飯
牛肉出哂血水🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ 賣相已經唔討好!
米飯食落有𡁻口,有稍稍調過味。牛肉生熟適中,
📌肉醬千層麵配薯蓉
整體味道一般,好hea既感覺!
至於野飲,我就揀左水果茶包(蘋果味),