2023-04-09 1518 瀏覽
朋友住係北角,我們相約在港運城的三代目相聚。鋪頭位於地下當眼位置,部份座位更面向英皇道落地玻璃,景觀開揚😁我當日係被安排坐卡位,坐落都寬敞舒適,部份位置則為吧枱位,外加師傅表演😎除左一般日本菜式外,呢到仲有清酒放題,飲返幾杯,叫小小串燒食,都係1個選擇。豚肉丼 (細)絕對有驚喜,豚肉為炙燒過才熱身上枱,配上沙律醬及紫菜粉,飽肚唔少得😌味噌甲羅燒膏,紫菜,蟹籽及飯 DIY,有得食有得玩,4樣食材加埋一齊,美味しい♥️鰻魚雙霸其實即係野生鰻魚及人工鰻魚串燒雖說野生為天然,但是野生其實味道偏淡及較多細骨,反而人工鰻味濃肉厚,真係食慣左人工養殖返唔到轉頭🙈 海之天婦羅食材包括蝦,鯛魚,黑松露帶子,墨魚,紫蘇葉,天婦羅粉份量剛好,香脆有咬口之餘,更唔會有好油膩的感覺及保留左各種海鮮的鮮味。海佬。膽海膽對板鮮甜,天婦羅蝦肉身嫩滑雖叫一口壽司,但係其實份量可以2人食,分甘同味更好味🤓宇治抹茶慕斯蛋糕好久也沒吃過咁香濃的cake,口感和味道同酒店cake相比有過之而不及,甜品係必選!!!總結:平日都8成滿是有原因的,價錢中上,但環境及味道符合,疫情後鬆鬆傾計飯聚Good choice👍
朋友住係北角,我們相約在港運城的三代目相聚。

豚肉丼 (細)

味噌甲羅燒

鰻魚雙霸

其實即係野生鰻魚及人工鰻魚串燒

海之天婦羅

海佬。膽

海膽對板鮮甜,天婦羅蝦肉身嫩滑
雖叫一口壽司,但係其實份量可以2人食,分甘同味更好味🤓

宇治抹茶慕斯蛋糕