2021-07-01
泰式燒雞確實失望。雞皮香脆肉質嫩滑。配搭泰式辣醬帶點酸甜味!焗大蝦粉絲煲,粉絲本身滋味鮮甜,亦相當入味,尤其喺那個陣濃郁的蒜蓉,每條粉絲吸飽湯汁蒜蓉!鮮蝦鮮甜惹味,實為粉絲嘅最佳配搭!1蚊菜式每日都唔同,今次我地就走運,以超抵價試到香矛豬扒。豬扒既香甜,肉質也鬆軟,均衡的脂肪分佈,師傅煎扒嘅廚藝好好,食落冇咁乾身,空氣中洋溢住一陣肉香!炎炎夏日,芒果當造嘅季節特别適合黎返杯芒果冰特飲,消消暑,降降溫。餐廳用料好足,將一個又一個黃澄澄嘅芒果攪拌,飲落芒果味更為香甜濃郁,芒果相當鮮甜,帶點清爽酸甜嘅果漾滋味,估唔到嘅喺餐廳旁邊就喺專食芒果的甜品鋪,下次一定要黎試吓啲甜品!凍泰式奶茶個茶底弄得好,奶茶先會香濃出色。餐廳就正正做到呢一點,covid下都可以有去泰國嘅感覺。