2024-01-17 28 瀏覽
呢日嚟咗同住北角嘅友人食晚餐 佢話最近發掘咗一間好食嘅西餐廳 所以呢晚就嚟咗試吓 我哋一人叫咗一個特選晚餐🍴前菜特選晚餐包咗一份沙律 是日餐湯同埋蒜蓉麵包🥖 雜菜沙律可以揀配煙三文魚或者風乾巴馬火腿 兩款都令到個餐前沙律好高質😮 呢日係意式雜菜湯配香脆嘅蒜蓉麵包蜜糖芥末燒黃油雞呢個晚餐有成半隻咁多 外皮燒得好香脆🐥 入面嘅肉質都幾嫩滑 不過要注意佢都會有雞骨 要慢慢食用😉 佢嘅配菜有燒菠蘿 同埋雜菜沙律 咁就啱晒想食少啲澱粉質嘅人啦🤣燒栗飼法式豬鞍非常推介呢個豬鞍🐷 半肥瘦嘅肉質真係好Juicy 油脂感滿滿☺️ 但係絕對唔會太油膩 因為佢仲配有特製嘅芒果莎莎醬 酸酸甜甜幾開胃 伴碟有食落口幾creamy嘅法式焗烤忌廉芝士薯 同埋健康之選嘅烤雜菜🥬飲品除咗咖啡或茶之外 仲可以用半價加配特飲 桂花烏龍冷泡茶 清清地幾啱鋸扒一齊飲🍵 芒果鮮奶配爆爆珠 呢個就拍得住其他茶飲店 特別係我哋嗌咗少甜就真係好啱我哋口味🥭呢個晚市套餐都幾豐富 本身諗住食埋佢嘅croffle做甜品 唯有下次再嚟食啦😋

前菜
風乾巴馬火腿雜菜沙律