2022-12-20 90 瀏覽
好開心🥳今日可以同朋友黎到北角既「活」餐廳同朋友食飯🍚呢度環境好舒服,而侍應好貼心安排左個近窗邊🪟非常闊落既卡位俾我哋坐,好正!😚而且呢度仲有一啲蛋糕既甜品同啲酒杯🍺既小擺設,成件事好似去左外國渡假錦🛫傾完一輪計就開始嗌野食!🤩我地主要食意粉!🍝先講下我呢碟蒜蓉忌廉雞胸意粉!🍝🐤蒜蓉同忌廉令成個意粉好香口同好奶滑,完全唔乾身!而雞胸厚切大件之餘亦好嫩滑多汁,非常好食😋我朋友個個係韓式泡菜大蝦意粉!🍝🇰🇷佢話無諗過泡菜原來係可以錦樣同意粉crossover,話泡菜同意粉味道好夾!而大蝦亦大大隻好爽甜,好正!☺️而另一朋友食個碟係蜆肉白酒蒜片橄欖油炒意粉!🍝蜆肉鮮甜之餘而意粉亦充滿左濃濃白酒香🍸,佢話未食個錦好味既炒意粉😊最後不得不提係呢杯薑鮮奶咖啡☕️!上面有心心🤍賣相非常靚,而味道亦一流,薑同牛奶月咖啡味道好夾,岩晒涼涼地天氣飲🤣
好開心🥳今日可以同朋友黎到北角既「活」餐廳同朋友食飯🍚