2022-07-15
Cafe門口擺滿左唔同既植物, 仲有兩個室外打卡座位添, 不過今次太熱, 所以都係坐返入面😂 室內既裝修都相當有心思, 用左各式各樣復古造型既木系傢俬做點綴, 今次好好彩坐到窗邊既圓枱, 可以望住出面既植物食飯係一件賞心悅目既事😎 呢度既晚市主打Dinner set, 包一個沙律/湯, 如果鐘意飲酒既可以試下呢度既Happy Hour (3pm-9pm) 酒既款式都有好多🤩Soup wf Baguette 🥖超濃蕃茄湯濃到好似蕃茄醬咁帶微微既酸, Baguette 配個湯係幾夾☺️Salad🥗超健康既藜麥, 鷹嘴豆田園沙律配黑胡椒味道幾refreshing, 係一個十分好既appetizer😉Seafood Paella🥘($198)一份有曬蜆, 青口, 蝦既西班牙海鮮飯, 仲帶有少少青豆, 食完一啲都唔會覺得膩😚Coq Au Vin(Blanc)🐓($178)法式白酒煮雞呢個名堂相當吸睛, 滿滿嫩滑既雞肉配上煮到腍曬既薯仔, 個汁食落似KFC既磨菇飯個磨菇汁😂 另外仲配埋調好味既薯條同麵包, 攞黎點醬係一流, 個包相當軟熟好好食😍Orange Strawberry Crush🍹(+$1
Soup wf Baguette 🥖
Salad🥗
Seafood Paella🥘($198)
Coq Au Vin(Blanc)🐓($178)
Orange Strawberry Crush🍹(+$18)
呢個combination我個人唔太鐘意, 因為味道係同我最唔鐘意食既士多啤梨扁條糖一樣味😩
Lychee and Matcha🍵(+$18)
非常清爽既一組合, 荔枝味好香甜, 相比之下抹茶味偏淡🙃
Tiramisu🍰($65)
最有驚喜係個甜品, 係Tiramisu味既千層蛋糕, 蛋糕相當厚身, 起碼有20層, Cream 好滑身皮又夠薄, 食完到而家都仲回味緊🤩
呢度真係舒服到忍唔住坐耐左, 環境係好舒服同埋食物比我想像中出色, 不過staff既運作就有啲混亂, 好多時都係一個人一腳踢🙈 到6-7點果段時間就開始多人, 所以大家黎之前記得卜位呀😉