2023-05-21
𝙄𝙣𝙨𝙖𝙣𝙚位於北角月園街,同一條街其他店舖大多系裝修公司,零零舍舍有間cafe真系萬綠叢中一點紅💚❤️門口𝘾𝙊𝙁𝙁𝙀𝙀霓虹燈吾知仲以為cafe叫𝘾𝙊𝙁𝙁𝙀𝙀🤣✿ 柚子芥辣吞拿魚貝果 $52未食lunch就過黎,所以叫鹹食當lunch喇。柚子味道十分清新,芥辣味香辣惹味🔥同柚子又幾夾🤭好欣賞𝙗𝙖𝙜𝙚𝙡吾會因為擺耐咗而變到好硬。✿ 𝙈𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙎𝙮𝙧𝙪𝙥 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 $82𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚味道有成4款選擇,名符其實可鹽可甜🤣有朱古力🍫楓糖漿 煙肉🥓&芝士🧀️紫菜肉鬆,我地就揀咗楓糖漿🧡楓糖漿香甜,𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚鬆脆可口,有玫瑰花瓣做點綴🌹賣相不錯。✿ 𝙊𝙧𝙚𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚同𝙊𝙧𝙚𝙤 mix埋一齊系咩概念?一開始飲到𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚啡味,牛奶🥛咖啡味☕️均勻,最底部最多𝙊𝙧𝙚𝙤餅乾碎🍪Lam一lam浸一浸only 𝙊𝙧𝙚𝙤😆✿ 𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙏𝙚𝙖Cafe原本有𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙏𝙚𝙖供客人(𝙋𝙚𝙖𝙘𝙝🍑/ 𝘽𝙡𝙪𝙚𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮🫐) 𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡有𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙏𝙚𝙖,即手搖奶茶,有桃🍑+蘋果🍎,炎炎夏日飲非常清新😁吾系單單果茶/ 奶茶,做到cross
✿ 柚子芥辣吞拿魚貝果 $52
未食lunch就過黎,所以叫鹹食當lunch喇。柚子味道十分清新,芥辣味香辣惹味🔥同柚子又幾夾🤭好欣賞𝙗𝙖𝙜𝙚𝙡吾會因為擺耐咗而變到好硬。 ✿ 𝙈𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙎𝙮𝙧𝙪𝙥 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 $82
✿ 𝙊𝙧𝙚𝙤 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
✿ 𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙏𝙚𝙖
Cafe原本有𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙏𝙚𝙖供客人(𝙋𝙚𝙖𝙘𝙝🍑/ 𝘽𝙡𝙪𝙚𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮🫐) 𝘿𝙖𝙞𝙡𝙮 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡有𝙎𝙝𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙏𝙚𝙖,即手搖奶茶,有桃🍑+蘋果🍎,炎炎夏日飲非常清新😁吾系單單果茶/ 奶茶,做到crossover帶比客人新鮮感。