𓌈˒˒那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙❜ 北角英皇道483-497號東寶大廈地下C-D號舖Shop C-D, G/F, Tung Po Building, 483-497 King's Road, North Point— @nagetwfood𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  平時係大角咀分店就食得多排骨同雞球飯 難得今日嚟到港島北角分店 就決定試試佢嘅期間限定😆 𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ 期間限定 ≣ 蔥燒豬頸肉便當  ┅ HKD 72 ▎ 豬頸肉以慢煮方法滷製 會先經過十多小時滷水浸泡 厚切成片狀😛 上菜前再利用火槍炙燒豬頸肉表面🔥腍滑入味又富油香 加上豐富嘅配菜 會話就喺咁出色😋 豬頸肉便當 每天數量有限 售完即止 各位要把握機會食啦! 😆▸ 期間限定 ≣ 嘉義雞肉拌麵  ┅ HKD 72 ▎ 嘉義雞肉香甜惹味 雞肉呈粗條絲 肉身嫩滑 富有雞香 😛 拌麵選用黑蕎麵 麵身帶有麥香 麵質粗身彈牙 煙韌有咬口 配搭油蔥酥醬汁 同香脆香料 撈麵一流 😋 我就覺得同台灣嘉義雞肉飯味道好接近 😆▸  期間限定 ≣ 白玉苦瓜蜜 ┅ HKD 42 (飲料跟主食可 -1
𓌈˒˒那個ㄋㄚˋ ㄍㄜ˙

❜ 北角英皇道483-497號東寶大廈地下C-D號舖
— @nagetwfood

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

𓂃𖠚∗ᤲ𑀇
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▸ 期間限定 ≣ 蔥燒豬頸肉便當  ┅ HKD 72

▸ 期間限定 ≣ 嘉義雞肉拌麵  ┅ HKD 72

▸  期間限定 ≣ 白玉苦瓜蜜 ┅ HKD 42 (飲料跟主食可 -15 )

▎聽聞白玉苦瓜蜜喺台式消暑聖品 我同朋友都喺第一次嚐試 入口蜂蜜味道較淡😅 個人就只喺飲到香濃清爽嘅白玉苦瓜味道 而且每啖都富有白玉苦瓜嘅碎碎 感覺幾突別

▎整體嚟講 豬頸肉便當同雞肉拌麵個人都推薦一試 北角分店環境舒服 相比大角咀分店有更多食物飲品選擇 👍🏻
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
܀ ‎
‎‎܀
‎‎܀
‎‎܀ Follow  @chillfood.basis for more 📸
2023-06-27
  • 蔥燒豬頸肉便當