2024-08-16
呢個夏天真係熱到出汁🥵但間唔中都會同朋友講起已經太耐冇打邊爐🍲好想打邊爐🤭所以今日同朋友即興去左食一間食日式火鍋放題😋我地揀左LV 3 澳洲和牛放題🥩👍🏻出面亦都會有指定火鍋配料🥬飲品🥤同甜品🍮任食任飲😍-LV 3 澳洲和牛放題($318星期一至四,$338星期五六日及公眾假期)入面嘅火鍋係一人一鍋形式🥘首先湯底方面總共有8款特式湯底,包括山椒味噌鍋、關東壽喜燒鍋、泰酸辣蝦鍋、極の鰹魚鍋、蕃茄芝士鍋、膠原豬骨鍋、藥膳麻辣鍋、奶油豆乳鍋🙀我地最後分別揀左意熟成蕃茄鍋同一般打邊爐都冇既泰酸辣蝦鍋🍤蕃茄湯底就正常發揮地好食,最估唔到嘅係酸辣湯底都俾到驚喜我🤩佢嘅冬陰功味道超級濃郁✨入邊嘅肉類都有好幾款揀👀而且有羊肉同幾款豬肉,品種都算多👏🏻個餐主打嘅澳洲和牛🐮脂肪豐富均勻肉質香嫩,油花鬆軟,鮮美😋我同朋友都不斷encore🤤其他肉類都好啱我口味🥳例如羊肉都唔會太羶,牛舌都彈牙🤙🏻海鮮方面,海蝦肉質彈牙🦐 蝦滑亦十分有口感😁☺️-火鍋配料方面,可以係出面自助區自由拎取丸、海鮮、蔬菜等樣樣都有!好豐富😝小食方面,餐廳仲有特別嘅熟食提供😍推薦大家試吓佢個炸蝦🍤同埋章魚小丸子!炸蝦超級外脆內軟,完全f
入面嘅火鍋係一人一鍋形式🥘
海鮮方面,海蝦肉質彈牙🦐 蝦滑亦十分有口感😁☺️
火鍋配料方面,可以係出面自助區自由拎取
丸、海鮮、蔬菜等樣樣都有!好豐富😝
小食方面,餐廳仲有特別嘅熟食提供😍推薦大家試吓佢個炸蝦🍤同埋章魚小丸子!炸蝦超級外脆內軟,完全feel到係新鮮出爐🤩
🌟呢間特別係,熟食區竟然有鰻魚任拎🐟比較少見,此外亦有葡撻,酥皮非常鬆脆,而蛋味亦十分足夠🍳
飲品方面🧃選擇都幾多,分別有韓式飲品、汽水茶飲、仲有一啲自家製冷泡茶,解膩消滯一流🧊
食完所有嘢之後再去雪糕櫃攞返個甜品雪糕🍨即刻滿足哂🤤🥰
✨最後值得一讚嘅係而且食完之後店員收碟都幾快,效率都唔錯👍🏻
Name🏠:牛牛日式火鍋放題
Location📌:北角渣華道123號北角匯二期1樓110-111號鋪(港鐵北角A1出口,步行約2分鐘)
價錢💰:LV 3 澳洲和牛放題($318星期一至四,$338星期五六日及公眾假期)