2020-06-24 2872 瀏覽
前兩日姪女send來介紹一間自助餐素食店嘅片段,睇完都想試一吓,先想試吓lunch,適逢今日星期六係十五,都怕多人,早餐都冇食,所以早啲去,當brunch吧!由香港站搭西鐵線在南昌落,地步話D1出口,其實我覺得如果識行,應該D2出口會快啲,不過我哋第一次去v walk(大鄉里),所以都係跟指示行,商場有部touch screen指南機,按舖頭類別及名稱,就會指示你所在位置及目的地位置,讓你大概會知個地點如何前往!我哋一行三人11:45到,吾駛等好快入座,店舖幫你量體溫及派一個用紙摺成嘅口罩套比你,提示你離開座位出去攞食物時都要戴上口罩,好貼心,又會令大家食得安心啲……因為LUNCH BUFFET 時間得75分鐘,一攞好位就出去攞嘢食,擺放食物嘅地方吾算大,都算整潔,簡單分咗前菜 (沙律、小吃炸物)、熱葷 (蔬菜、粉麵飯)、蒸品類 (饅頭、豆沙飽)、冷盤(壽司、糕點)、湯品(糖水、湯)、茶水等.....我哋各人食咗3-4轉左右都飽了,時間又過得好快,75分鐘好快到了,離開時已企滿等位嘅人龍喇....第1次嚟食,我覺得D食物味道仍有改善空間,可能係新派,D熱葷未夠鑊氣味道,湯可以煲濃D,我

……

第1次嚟食,我覺得D食物味道仍有改善空間,可能係新派,D熱葷未夠鑊氣味道,湯可以煲濃D,我最欣賞個豬仔豆沙飽,好CUTE,出籠趁熱食好好味
.....環境乾淨、有魚缸擺放,感覺清新、有生氣,不過D枱距離就擺得密咗D......

炒飯、炒河粉
熱葷區
湯品、粥、糖水
薑醋蛋
甜品區、冷盤區
炸物- 薯餅、蕃薯、豆
素碗仔翅
豬仔樣豆沙飽
甜品- BOWNIES、蜃石蛋糕、豆沙糕
2020-06-06
薑醋蛋