小草十八怪石鍋米線,個名好得意吸引左我上OpenRice search 下見到評分都幾高,就決定好晚餐食呢餐🍲🍲石鍋米線$48起叫左三餸(紅燒牛肚、牛柏葉、封門牛肉+$3)有成46款選擇,湯底都有7款要左酸菜魚湯,見到石鍋米線製作步驟,仲有啲期望自己整,不過一上枱已經係完成品賣相一般,飲左啖湯無想像中咁濃酸菜魚湯味,有小小失望😥配料小得可憐😭牛柏葉只得三小小小舊,牛肚三小舊,牛肉三小片,不過牛肉真係好食既,米線點左多米線,唔知有無比多,一個正常人應該唔夠飽🐓川式涼皮$48咁就揀左雞絲萵筍小辣,略嫌唔夠重口味調味可以double ,雞絲得好小,真係得相見到既份量,涼皮質感比較似蒟蒻,旺角/葵芳商場個啲重口味岩我多啲👍🏻串燒幾出色$13起可以唔辣,辣就分左5級🌶️🌶️我就要左中辣,如果平時食開譚仔三小中辣都ok,可以再叫辣小小🐓雞軟骨2串$22 每串有四粒,每粒都好大粒軟骨好脆,推薦!🐙墨魚頭$15 同樣有四粒,相對其款就無咁惹味🐮沙嗲牛柳串$18 食唔出沙嗲味,不過就好香牛味,肉質比較乾🍹青檸薄荷梳打$12(加配價)小甜小冰完全係我口味青檸味好出,淡淡薄荷味,食串燒一定要叫,超大杯唔洗慳住飲

🍲石鍋米線$48起

🐓川式涼皮$48

👍🏻串燒幾出色$13起

🐙墨魚頭$15 同樣有四粒,相對其款就無咁惹味

🍹青檸薄荷梳打$12(加配價)

小甜小冰完全係我口味青檸味好出,淡淡薄荷味,食串燒一定要叫,超大杯唔洗慳住飲🤭

• 串燒雞軟骨