2019-12-06 79 瀏覽
屯門嘅雅都商場,裝修過之後,十分之多食肆,今日我見到一間新開嘅名叫「 雙辣」嘅鋪頭,一睇個名,就知道係食辣野啦,本身自己都好鍾意食一啲四川口味嘅菜,即刻入去試返餐先。室內嘅裝修充滿古色古香嘅設計,乾淨又衛生,坐落十分之舒服。我哋即刻叫咗個干鍋,選擇十分之多,淨係麻辣,香辣,都有排你揀啦。心大心細,睇到眼花撩亂,樣樣都想食,叫下叫下就叫咗成五六個餸添。個干鍋一上枱,我同朋友都發左一聲,好大碗啊。兩個人真係食唔晒,到最後仲要打包返屋企。份量十分之巨無霸,最緊要嘅係質素一啲都唔差,好似雞肉咁,食落口煙充滿鮮雞嘅味道,而且仲要冇骨,啖啖肉,見到啲辣椒咁多,以為好難,其實我只係叫咗小辣咋。牛肉片,十分之滑身,雞軟骨好多,最緊要嘅係唔會整到好乾身,土豆片,十分之入味,將啲精華全部深入左喺裏面,菜花,十分之有特色,真係唔係周圍都可以食到添。

室內嘅裝修充滿古色古香嘅設計,乾淨又衛生,坐落十分之舒服。