2022-09-02
23/8 我同朋友係呢間餐廳試食左少鹽少糖既菜式,分別係「時菜珍菌湯米粉」、「生菜鯪魚肉湯米線」和「蕃茄炒蛋配白飯」。當我地食緊時菜珍菌湯米粉,我見到佢有好多新鮮的蔬菜和唔同菇類,同埋呢間餐廳只係落左少少的調味,所以呢碟所有食材同湯已經係好夠味又健康。😁而生菜鯪魚肉湯米線,我食果粒鯪魚肉就覺得係落左少少鹽,但就已經好夠味,而且口感亦都係好好。仲要配埋米線就已經好飽肚了😋最後就係蕃茄炒蛋配白飯,呢碟野黎到枱上面,就覺得佢好顏色鮮艷,而且食落明明都覺得呢碟飯係落少左一半既鹽,又冇落到任何調味料,但因為蕃茄汁係用新鮮蕃茄炮製而成,所以食落呢碟飯都覺得好鮮甜😋 完全唔會因為落少左糖或鹽,而影響到味道。👍🏻整體黎講,呢間餐廳整既特選少鹽少糖既菜式係整得好味又十分健康。我會下次再黎食👍🏻