2025-02-15
諗住新店試吓見佢嘅特色又好評 。但係我見到碗野就知唔對路!我從未試過食過咁嘅楊枝甘露,喺碗楊枝甘露入面只得芒果、西米同埋椰汁,即係其實只係一碗芒果西米露。打電話俾返間舖到查問一下,一位女店員答我話因為西柚唔靚所以唔加落去,啲芒果汁佢話如果加得多會太甜,但係我真係食唔到任何芒果味,真係完全唔覺有芒果汁嘅存在,望落去一啲黃色都無,只係得椰汁喺入面,其實如果真係唔記得落芒果汁,坦白承認真係唔係咩大問題,但係你仲要堅持向我話係咁樣,仲話芒果汁會太甜,呢個理由真係未能接受。其實如果食材唔夠或者唔夠好嘅話,可以向顧客講話售罄或者暫停供應,切勿粗製濫造,為咗做生意可以做出一樣唔合格食物去夾硬賣俾客人,一碗楊枝甘露賣$45,相比喺一啲酒樓送俾客人食嘅糖水都要求其,今次嘅體驗真扭曲我對楊枝甘露認知!!! 店員仲同我講下次俾折頭我,真係對不起 不會再幫襯!
喺碗楊枝甘露入面只得芒果、西米同埋椰汁,
即係其實只係一碗芒果西米露。